تبلیغ 1 اتیه

بازارهای موفق بازارهایی هستند که به نکات زیر توجه دارند:

 

- استفاده از تکنیک ها، ابزارها و مهارت های بازاریابی و فروش
- تولید براساس مطالعات و تحقیقات بازاریابی و بازار
- تعریف و تشخیص بازار و مخاطبین و گروه های ذینفع
- استفاده از نیروهای حرفه ای و کارآمد در امور مختلف
- استفاده به موقع از فرصت ها
- ساختار و تشکیلات ساده
- اصلاح کردن و دگرگون ساختن فرآیند انجام امور دادوستد با هدف تسریع و تسهیل کردن دادوستدها
- پیوند و اتحاد و مشارکت با گروه های مکمل و شبکه های مناسب داخلی و خارجی
- تجهیز و تخصیص منابع درست و کافی
- بررسی و مطالعه الگوهای موفق جهانی و استفاده درست از آنها
- بالابردن سطح دانش و معلومات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فنی
- استفاده از ابزارها و تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات و تجارت الکترونیک
- تقویت بخش خصوصی و آزادسازی تجارت
- پذیرش و تمرین قواعد و ضوابط رقابت
- پویایی و تحول در زمین ههای گوناگون
- توجه به واردات و صادرات و فرصت های دادوستد داخلی و خارجی و واکنش سریع نسبت به آنها
- کاهش یا حذف عوامل محدودکننده ازجمله مقررات، قوانین و...
- تقویت توانایی های مدیریتی
- شناسایی حلقه های ایجاد ارزش و سرمایه گذاری روی آنها
- توجه به اصول مشتری مداری و بازارداری
- قانع نشدن به وضعیت موجود و جستجوگر بودن برای ارزش سازی و کارآفرینی و نوآفرینی

- تلاش همیشگی برای تحقق بخشیدن چهار عامل:

 کار درست،
پیکار با رقبا
ابتکار در تولید و تجارت 
پشتکار در فعالیت های اقتصادی و بازار 

 

 

عوامل اصلی موفقیت در بازار


داستان کسب‌وکار، عوامل اصلی موفقیت
پس از آموختن نحوه تحلیل محیط کسب‌وکار، شناخت ضعف‌ها و قوت‌های سازمان و آشنایی با نیروهای رقابتی بازار، ضروری است عوامل کلیدی که ما را در نیل به موفقیت یاری می‌کنند، شناسایی و آنها را اولویت‌بندی کنیم. چنین عوامل کلیدی برای توفیق استراتژی بنگاه ما حیاتی و اساسی هستند. فاکتورهای اصلی موفقیت یا KSF) Key Success Factors) به‌طور کاملاً مستقیم به اهداف استراتژیک، مأموریت و چشم‌انداز کسب‌وکار ما وابستگی دارند و شامل عواملی هستند که ما را در اجرای بهینه مأموریت و دستیابی به چشم‌انداز مدنظر تقویت می‌کنند. منابع، تخصص‌ها یا ویژگی‌های خاص در اختیار ما همگی نمونه‌هایی از عوامل کلیدی موفقیت هستند.

 

فاکتورهای اصلی موفقیت در بازار


موفقیت در بازار در گرو پاسخ مناسب به عوامل اصلی موفقیت در بازار فعالیت ماست. چنین عواملی در واقع قواعد بازی در بازار هستند. چنانچه بنگاهی این قواعد و روند تغییرات آنها را بشناسد، می‌تواند مدت‌های مدید در بازار پایدار مانده، رشد کرده و کسب سود کند. باید بدانید که این قواعد مورد بحث را مشتریان، خواسته‌ها و نیازهای‌شان و البته قوانین و مقررات دولتی تعیین می‌کنند. در بازاری که بازیگرانی با اندازه‌های متفاوت در آن ایفای نقش می‌کنند، بنگاه‌های بزرگ تعیین‌کننده استانداردها و قواعد بازی هستند.
نکته بسیار مهم در اینجا این است که عوامل اصلی موفقیت در بازار با گذر زمان تغییر می‌کنند. این فاکتورها با تغییر مکان از یک نقطه جغرافیایی به نقطه دیگر نیز دچار تغییر می‌شوند. همچنین نباید از نظر دور داشت که تکنولوژی و دیگر عوامل محیطی کلان (عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، محیط‌ زیست و قوانین دولتی) نیز روی KSFها تأثیرگذارند. توجه به این نکته حیاتی است که بنگاه‌ها به همه فاکتورهای کلیدی موفقیت نمی‌توانند پاسخ دهند و البته همه بنگاه‌ها به یک فاکتور به روشی یکسان پاسخ نمی‌دهند و این یکی از دلایل تفاوت استراتژی هاست. این تفاوت ریشه در توانمندی‌ها و منابع مورد استفاده کسب‌وکارها دارد که با هم متمایز هستند.
اجازه بدهید این مفهوم را با بیان مثال‌هایی ساده، توضیح دهیم.

فرض کنید در اندیشه ورود به کسب‌وکار گل‌فروشی هستید. سحرخیزی یقیناً یکی از فاکتورهای کلیدی موفقیت شما خواهد بود چرا که توزیع گل در بازار مادر آن، صبح زود صورت می‌پذیرد و دیر بیدار شدن شما یعنی از دست دادن گل‌های شاداب برای فروش در آن روز. خوش‌خلقی و مهارت قوی در برقراری روابط اجتماعی، می‌تواند یک فاکتور کلیدی موفقیت در اداره سوپر مارکت، بازاریابی لوازم آرایشی یا مشاوره تخصصی مالی محسوب شود.
سرعت در تصمیم‌گیری برای یک بوکسور حرفه‌ای یا یک مذاکره‌کننده تجاری، دسترسی به نیروی کار ارزان‌قیمت برای یک کارخانه خودروسازی، دسترسی سهل و سریع و ارزان به شیر تازه برای یک تولیدکننده محصولات لبنی، داشتن شبکه ارتباطی وسیع از آشنایان صاحب منصب برای یک مباشر و مالکیت یک فضای وسیع و با موقعیت شهری مناسب برای یک آموزشگاه، همگی مثال‌های دیگری برای عوامل کلیدی موفقیت به حساب می‌آیند. یک راه ساده برای کشف KSF کسب‌وکار شما پاسخ‌تان به این سوال است: چرا مشتریان باید ما را انتخاب کنند؟

 

مثلث استراتژی C3


کنیچی اومایی (Kenichi Ohmae) نظریه‌پرداز ژاپنی معتقد است که برای تحصیل موفقیت در کسب ‌وکار باید روی سه عامل اصلی زیر تمرکز کرد.

مشتری (Customer)
رقیب (Competitor)
بنگاه (Corporation)


مزیت رقابتی پایدار از یکپارچه کردن این سه عامل به دست می‌آید. رضایت مشتریان باید در اولویت بالاتری نسبت به رضایت سهامداران‌تان قرار گیرد. ضروری است که به بهترین شکل ممکن در رقابت با رقبای موجود در بازار پاسخگوی نیاز مشتریان خود باشیم و در مقایسه با رقیبان خود باید دارای مزیت رقابتی در قیمت مناسب‌تر یا تمایز در محصول باکیفیت‌تر یا سرویس مناسب‌تر باشیم.

البته اجباری نیست که سازمان ما در همه عملکردهای خود پیشرو باشد تا به موفقیت نائل آید، بلکه کافی است تنها در یک فعالیت شاخص شود تا بتواند دیگر عملکردهای خود را نیز بهبود و ارتقا بخشد. سازمان ما با تمرکز بر منابع ویژه خود، نقاط قوت اصلی خود را شناخته و با تقویت آن قوت‌ها، بقای خود را حفظ می‌کند. همچنین در شرایطی که هزینه‌های نیروی انسانی رو به فزونی می‌گذارد، برونسپاریِ (Outsourcing) بخش‌هایی از فعالیت‌های بنگاه ما می‌تواند تاکتیک مؤثری قلمداد شود.

 
 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی