تبلیغ 1 اتیه

تجارت از گذشته های دور بین اقوام مختلف بشر رواج داشته است اما ضعف در ارتباطات، اولا علم به وجود کالاهای مورد نیاز و ثانیا توان دسترسی به آن را کاهش میداد. در واقع تجارت زیر سایه سنگین ضعف در ارتباط، محدود به یک ناحیه جغرافیایی و یا کالاها و مسیرهای خاص میشد. امروزه با پیشرفت ارتباطات و به کار گیری فناوری های نوین در این حیطه انسان نه تنها با کمبود اطلاعات مواجه نیست بلکه بمباران اطلاعاتی و ضعف در پردازش این اطلاعات به مشکل جدیدی تبدیل شده است. با چند کلیک در اینترنت میتوان از وجود کالاهای مورد نیاز در سراسر جهان آگاهی یافت زمینه تجارت آن به هر نقطه دیگر از جهان را فراهم کرد. ارتباطات گسترده بازارها را تحت تاثیر قرار داده است و رقابت را برای بازارها به همراه داشته است. در بازار رقابتی دیگر تمرکز بر تولید و فروش محصولات اهداف سازمان ها و مشتریان را براورده نمیکرد. بدین ترتیب مفاهیمی مانند مشتری گرای و بازاریابی پا به عرصه وجود نهاد.

 

 

کسب و کار الکترونیک
کسب و کار الکترونیک باعث می شود تا فرایند های تجارت، روابط و داد و ستد جهانی گردد. محیط تجاری شرکت، ممکن است، شامل یک شبکه جهت دسترسی به سازمان های عمومی یا شبکه هایی که با محافظت خاص برای دسترسی افرادی خاص طراحی شده و یا حتی شبکه داخلی باشد که برای دسترسی افراد و کارمندان داخل شرکت طراحی شده است. کسب و کار الکترونیک تنها قراردادن یک صفحه شبکه ای نیست. بلکه محیط مدل های تجاری اعم از تجارت با کارمندان، مشتریان، تامین کنندگان و شرکا است.


تجارت الکترونیک
دریک تعریف ساده، تجارت الکترونیک را می توان انجام هر گونه امور تجاری و بازرگانی از طریق شبکه جهانی اینترنت بیان کرد. در یک تعریف دقیقتر: تجارت الکترونیک یعنی انجام معامله ها از طریق شبکه، یا خرید و فروش محصول ها و خدمات از طریق فروشگاه های اینترنتیِ وب. این امور می توانند شامل خرید و فروش عمده یا خرده کالا های فیزیکی و غیر فیزیکی مانند محصول های غذایی یا نرم افزار های کامپیوتری و ارائه خدمات به مشتریان نظیر مشاوره های پزشکی یا حقوقی و یا دیگر موارد تجاری مانند تبادل کالا با کالا ، راه اندازی مناقصه ها و مزایده ها باشد. سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (OECD)تجارت الکترونیک را چنین تعریف کرده است:”انجام تجارت کالا ها و  خدمات از طریق تار جهان گستر،‌ چه آن دسته از کالا ها و خدماتی که قابلیت ارایه و تحویل از طریق تار جهان گستر را دارند و خواه آن هایی که این قابلیت در آن ها وجود ندارند.


ونیستون کالاکاتا؛ تجارت الکترونیک را از چهار منظر زیر تعریف می کند:


دیدگاه ارتباطی: تجارت الکترونیک ارایه دهنده اطلاعات، محصول ها / خدمات یا پرداخت ها از طریق خطوط تلفن، شبکه ‌های رایانه­ ای و یا هر وسیله الکترونیک دیگر است.
دیدگاه فرایند کسب و کار: تجارت الکترونیک کاربردی از فناوری در خودکار کردن معامله های تجاری و جریان های کاری است.
دیدگاه خدماتی: تجارت الکترونیک ابزاری است که علایق و خواسته ‌های شرکت ها، مشتریان و مدیریت را مخاطب قرار داده و اداره می ‌کند، از هزینه‌ های خدمات می کاهد، کیفیت کالا ها را بهبود می‌بخشد و سرعت تحویل کالا را افزایش می‌ دهد.
دیدگاه برخط: تجارت الکترونیک ظرفیتی برای خرید و فروش محصول ها و اطلاعات و همین­طور سایر خدمات پیوسته بر تار جهان گستر را فراهم می ‌سازد.


واضح است که تجارت الکترونیک در بسیاری از زمینه ‌ها قابل توصیف است اما؛ شاید مفیدترین توصیف آن با تجارت ارتباط پیدا می‌ کند.
کسب و کار الکترونیک عبارتست از کاربردی کردن کلیه سیستمهای اطلاعاتی برای تقویت و کنترل فرایندهای کسب و کار. امروزه این فرایندها با استفاده از تکنولوژی‌های مبتنی بر وب توسعه می‌یابند. کسب و کار الکترونیکی در یک تعریف ساده واژه‌ای به معنی انجام کسب و کار با استفاده از ارتباطات راه دور و ابزارهای مرتبط است. تجارت الکترونیک از این دست دارای مفهومی کوچکتر و محدودتر نسبت به کسب و کار الکترونیکی است. در تجارت الکترونیک حتماً باید بین دو طرف پول رد و بدل شود ( تا به مفهوم تجارت برسیم ) ولی در کسب و کار الکترونیک لازم نیست پولی مبادله گردد . به عنوان مثال دادگاهی که در آن محاکمه از طریق فضای اینترنتی انجام میگردد کسب و کار الکترونیک محسوب می‌شود.

 


منبع:
مدیریار
مسترویزیتور

 

در صورت علاقه مندی به یادگیری کامل مبحث مدیریت بازاریابی، جهت پیش ثبت نام و یا  شرکت در دوره ها کلیک کنید.

جهت پیش ثبت نام  کلیک کنید...

در صورتی که به مشاوره پیرامون موضوع فوق علاقه دارید کلیک کنید...

اطلاعات بیشتر کلیک کنید...

 

 
 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی